Agenda


zaterdag 9 november 2024
Bravoure meets Stage Fright


 facebook

Pazz Bizzig 1989
Pazz Bizzig 1989

Jubileum concert 2010
Jubileum concert 2010

Jubileum concert 2010
Jubileum concert 2010

Jubileum concert 2010
Jubileum concert 2010

In de Koepelkerk 2011
In de Koepelkerk 2011

Hapjes bij 30 jarig jubileum 2015
Hapjes bij 30 jarig jubileum 2015

Optreden in Gent 2015
Optreden in Gent 2015

Kiosk in Roermond 2016
Kiosk in Roermond 2016


Historie van Stage FrightEind 1984 was er een aantal muzikale enthousiastelingen die een oproep plaatsten in de plaatselijke “Koepel” met de vraag of er meer mensen samen wilden zingen in een koor. Het repertoire zou lichte populaire muziek worden en er kon geoefend worden in de Vurherd. Louis van Lieshout werd benaderd om als dirigent te fungeren en in januari 1985 was Lierop een koor rijker.
Na enkele maanden in deze samenstelling geoefend te hebben gaf Louis aan dat hij het toch een lastige combinatie vond om zijn eigen koor Easy & Free met dit nieuwe koor te combineren en hij stopte dan ook pardoes met de muzikale leiding.
Liesbeth van Horne kwam met haar pianospel en dirigeertalent voor onze groep enthousiastelingen te staan. Het klikte en een jarenlange prettige samenwerking was het resultaat. Er moest een naam komen en democratisch als we zijn, kon een ieder een idee inbrengen. Pazz Bizzig werd geboren en vanaf mei 1985 werd er op dinsdagavond gerepeteerd in de Lieropse Vurherd.
Optredens werden gepland in jongerencentrum Nirwana en bij collega koren in de regio werden we uitgenodigd om acte de préséance te geven. Ook uitwisselingen met koren uit Zuid-Limburg en Duitsland hoorden bij de activiteiten. In Amsterdam stonden we op het podium van de Stopera en in Antwerpen in de dierentuin genoten het publiek en de dieren van onze klanken.
Toen we niet meer zo "Pazz Bizzig" waren veranderde de naam in Stage Fright.

Pazz Bizzig wordt

Bij het 10-jarig bestaan nam Liesbeth afscheid en werd Martijn de Zoete dirigent. Onder zijn leiding zijn er ook regelmatig optredens geweest, waarbij de groei van ons koor duidelijk merkbaar was. Maar dirigenten komen en helaas gaan ze ook weer. Zo ook na vele jaren Martijn. Er volgde daarna een rommelige periode met wisselingen van dirigenten. In de loop der jaren waren het Martijn, Cees, Peter en Tom, die het dirigeerstokje overnamen.

Ons 21 jarig bestaan, we zijn dus inmiddels volwassen, vierden we met een show onder leiding van de toenmalige dirigent Tom Weerts in de Vurherd met als begeleidingsband Piskeflöde.

Inschrijving bij de notaris en de Kamer van Koophandel gebeurde op 24-10-2006 en werden we dus officieel een vereniging. De eerste officiële voorzitter was Jos Verheijen, later opgevolgd door Liesbeth Swinkels en die later weer door de huidige voorzitter Ton Verberne.

Met Marco Mariën als dirigent kregen we weer een constante factor. Van april 2007 tot september 2012 was hij onze dirigent.
Onder zijn leiding vierden we ons 25 jarig jubileum met een daverende show, “Music Meets History” geheten, in de Ruchte in Someren welke 2 avonden volledig uitverkocht was. We zongen daarbij een aantal grote hits uit de 25 jaar van het bestaan van het koor. Aan deze show namen dansgroep Démarrage, en een speciaal daarvoor opgerichte band deel, en zelfs de kinderen van enkele van onze leden hadden een rol in dit gebeuren.

De techniek werd verzorgd door studenten van St. Lucas MBO school voor communicatie en reclamevorming uit Eindhoven. Van het Varendonck College kwamen leerlingen in het kader van hun maatschappelijk stage die de catering en grimeren van de “artiesten” verzorgden. De regie van deze show was in handen van Gerard van Beers.

Marco Mariën was ook de dirigent die ons inspireerde met Afrikaanse muziek en ons meenam naar het Wereldfestival 2012 in Meerlo
Het begon met een ideetje van onze dirigent en de plannen van het Meerlose project “muziekshoppen” om iets Afrikaans en leuks te doen op het Wereldfestival Meerlo-Wanssum op zondag 29 juni. Vele brainstormsessies later
... meer lezen ...
Het begon met een ideetje van onze dirigent en de plannen van het Meerlose project "muziekshoppen" om iets Afrikaans en leuks te doen op het Wereldfestival Meerlo-Wanssum op zondag 29 juni. Vele brainstormsessies later lanceerden Marco en Lucy Vervoort uit Meerlo een uniek plan onder de naam: Choir For Kalundu. Een muziekproject waar vierhonderd geoefende en ongeoefende zangers en zangeressen een aantal bekende en minder bekende Afrikaanse liederen ten gehore brachten. De welbekende, uit Sevenum afkomstige musical-ster Moniek Peeters, trad op als soliste.
Dit groots opgezette zangproject stond onder muzikale leiding van de dirigenten Kenny Jansen en onze eigen dirigent Marco.
Als voorbereiding op dit festival gaven we een uitvoering in de kerk in Lierop waarbij enkele projectzangers meededen en een kinderkoortje dat aller harten stal.

Van september 2012 tot juli 2018 was Kenny Jansen de dirigent van Stage Fright. Hij wist ons allen te motiveren om muzikaal te groeien tot een koor vol klank en kleur. Onder zijn leiding hebben we vele optredens gehad.

Optredens in de Ruchte met BV de Vloer, en met het Seniorenorkest Groot Someren, uitwisseling met een koor uit Gilze, het korenfestival Terug naar de Kust in Scheveningen, onze eigen viering in 2015 van het 30 jarig bestaan in de Vurherd, met een 4 tal bands waarbij onze eigen dames voor verrukkelijke hapjes hadden gezorgd.
Van september 2018 tot en met maart 2020 was John Wauben onze dirigent. In deze tijd hebben we o.a. opgetreden in de Kasteeltuinen in Arcen en in de Schatberg in Sevenum.

Stage Fright anno nu


Afgelopen paar jaar hebben we optredens in kiosken in Helmond, Eindhoven en Roermond gehad. Hiernaast gaven we een optreden bij fabriek Magnifique in Veghel en ook nog tientallen andere optredens blijven ons bij.
Maar ook gezellige uitstapjes, bijvoorbeeld naar Gent waar we zomaar op straat of in een kerk uitvoeringen gaven.

Momenteel hebben we een 50 tal enthousiaste leden. Stage Fright is een koor wat houdt van zingen en muziek, waarbij het sociale aspect zeker niet vergeten wordt, het mag gezellig zijn. Zing je graag of wil je leren zingen, je bent van harte welkom op onze repetitieavond op dinsdag om 20.15 uur in de Vurherd in Lierop. Zie ook pagina Contact.

Vanaf september 2020 is Carolien van de Hulst onze dirigent.
Carolien kreeg de muziek met de paplepel ingegeven; beide ouders zongen in het koor, ooms, neven en nichten waren bij de fanfare en in het ouderlijk huis stond een piano. Vanaf haar 9 e speelt ze piano, ze ging naar het conservatorium in Maastricht en volgde daar de opleiding tot docent muziek.
Muziek als missie. Zo kun je de passie van Carolien, geboren in De Rips, maar al lang in Deurne wonend, het beste omschrijven. Na veertien jaar in een heel andere discipline gewerkt te hebben - het welzijnswerk - besloot ze 15 jaar geleden het roer rigoureus om te gooien. Ze koos voor haar oude liefde: de muziek. Met haar bedrijf Zangwerk verzorgt Carolien zangworkshops voor bedrijven en instellingen en dirigeert ze zanggroep De Weef in Deurne en sinds 2020 ook Stage Fright in Lierop. In Deurne is ze dirigent geweest van popkoor sKoor en Wereldmuziekkoor Makandra. Verder staat Carolien voor de klas in Helmond bij het Carolus Borromeus College, organiseert ze zangvakanties naar Ierland en de Ardennen en zingt ze regelmatig met dementerenden in het contactkoor "De Stem van ons geheugen".

Samen zingen verbindt. Dat is de drijfkracht van Carolien. Het sociale aspect van mensen die gezamenlijk muziek maken met dat unieke instrumenten dat je altijd bij je hebt, je stem, is niet te onderschatten. Daarnaast nodigt Carolien met haar enthousiasme en deskundigheid de zangers uit om het beste van zichzelf te laten horen. De visie vanuit de opleiding Vocal Leadership welke ze momenteel volgt, probeert ze hierbij zoveel mogelijk toe te passen. Daarbij deel je de verantwoordelijkheid voor de muziek zoveel mogelijk met je koorleden.
De woorden van Ludwig van Beethoven houdt ze daarbij altijd 'hoog in het vaandel':
Een valse noot zingen is onbelangrijk, maar zingen zonder passie is onvergeeflijk.

Meer over Carolien van der Hulst